Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Νομάρχη.

Με έγγραφο που απέστειλε και κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο Νομάρχης Χίου , εγκαλεί τον ΟΑΕΔ για ασυνέπεια στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του οργανισμού έναντι των εργαζομένων στα προγράμματα STAGE που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Αρκετά αποκαλυπτικός μάλιστα στην επιστολή του προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ ο Νομάρχης δεν παραλείπει να εκφράσει την πλήρη αποδοχή του στα προγράμματα ανασφάλιστης εργασίας που ο ίδιος κατά κόρον εφαρμόζει και τα οποία δημιουργούν συνθήκες επισφάλειας για δεκάδες νέους ανθρώπους εργαζόμενους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Ασχημονεί και προκαλεί με τη στάση του ο Νομάρχης. Τη λαϊκή ρήση να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι μας θύμισε. Σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ οι κυβερνήσεις του οποίου νομοθέτησαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης ο Νομάρχης αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας που ανέλαβαν να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τα αντεργατικά αυτά εκτρώματα.
Με έναν οργανισμό με δεκάδες κενές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, σε ένα Νομό που η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου κατακλύζεται από εργαζόμενους με κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.
Ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι συμβάσεων μίσθωσης έργου, εργαζόμενοι χωρίς όνειρα και ελπίδα για το αύριο. Εργαζόμενοι επισφαλούς εργασίας σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και ιδιότυπης ομηρίας στη Νομαρχία της Χίου.
Εργαζόμενοι που το μόνο που θέλουν είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα του Νομάρχη…

Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: