Αναγνώστες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Σχεδιάζουν νέο φαραωνικό έργο δρόμου στο Βροντάδο


Η Ν.Α. ανέβαλε την προκαταρκτικής μελέτης παράκαμψης του Νότιου Βροντάδου (που η ίδια προέκρινε), στο ΦΟΒ, τη Δευτέρα στις 7 του Σεπτέμβρη.
Χωρίς πρώτιστα και ποτέ να έχει θέσει το όλο ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση ή ακόμα και συζήτηση με το λαό του Βροντάδου το όλο εγχείρημα, προχωρεί στην υλοποίηση του σχεδίου της για τη διευκόλυνση των εργολάβων που θα εγκατασταθούν στο Αίπος για να μεταφέρουν τα αδρανή υλικά στην υπόλοιπη Χίο μέσω Βροντάδου.
Εμείς παραμένουμε αμετάκλητα αντίθετοι σε αυτό το φαραωνικό έργο και οποιοδήποτε άλλο που θα φέρει τρομακτική αλλοίωση, όχληση και υποβάθμιση στο Νότιο Βροντάδο και θα καταστρέψει τις περιουσίες και ιδιοκτησίες των Βρονταδουσίων.
Φρονούμε ότι υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις ηπιότερες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα διέλευσης αυτοκίνητων από το Γεμέλιδο και από τον Βροντάδο γενικότερα, δίχως να αφανίσει χωράφια και να αλλοιώσει δραματικά το περιβάλλον.
Απαιτούμε σαν δείγμα ελαχίστης δημοκρατικής ευαισθησίας να αναρτηθούν και παρουσιαστούν όλες οι λύσεις (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ) για να κατανοήσουν οι Βρονταδούσοι το όλο εγχείρημα και να αποφασίσουν… Αυτό είχε αποφασιστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ομηρούπολης αλλά και είχε ζητηθεί από Νομαρχιακούς παράγοντες.
…Ελπίζουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην προσπαθήσει με δημοκρατικές επιφάσεις να καπελώσει τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (και κύρια του Νότιου Βροντάδου), ο οποίος στο μέλλον απλά θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα βλέποντας τα δεκάδες τριαξονικά βαρέα οχήματα, γεμάτα αδρανή υλικά να ανεβοκατεβαίνουν το Αίπος αφανίζοντας την ηρεμία του και υποβαθμίζοντας τις περιουσίες του
ΑΛΗΘΕΙΑ 7/9/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: