Αναγνώστες

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Στήριξη Φ. Κουβέλη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 2


Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: "Η χθεσινή ενέργεια νομίζω ότι δεν βοηθάει. Οι θέσεις του κ. Κουβέλη είναι απολύτως προσωπικές και δεν απηχούν το στίγμα του ΣΥΝ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σέβεται την διαφορετικότητα".
"Διαβάστε περισσότερα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Κανείς από τους δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση των «23»".

Eπίσης ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι: "Υπάρχει μια βαρύτερη διατύπωση στο κείμενο των 23, ότι ο κ. Κουβέλης υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο κ. Κουβέλης έχει ευρύτερο κύρος στην κοινωνία και θίγεται με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, φορτίζει επικίνδυνα. Να υπάρχει σεβασμός στην άλλη άποψη, στο διάλογο για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που υποσχέθηκε στο λαό.
ΣΥΡΙΖΑ με νοοτροπία και γραμμή εναντίον του ΣΥΝ, που είναι το 85% δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται με ανοιχτή καρδιά, χωρίς κανείς να παραιτείται από την άποψή του, να συζητήσουμε και να επιδιώξουμε ανακαθορισμό των σχέσεων του ΣΥΝ με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε πολιτική συμφωνία. Η εκτίμηση μου είναι ότι στόχος της χθεσινής ενέργειας δεν είναι μόνο ο Κουβέλης, αλλά και ο ΣΥΝ και η συνοχή του και ο Τσίπρας. Το ζητούμενο είναι με όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να διαμορφώσουμε στέρεο έδαφος μιας πολιτικής συμφωνίας να προχωρήσουμε με μια πολιτική συμμαχία, που να διευρυνθεί η επιρροή της στον λαό και να ανοιχτεί σε χώρους, όπως ο οικολογικός και ο σοσιαλιστικός. Χρωστάμε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε συνεπείς στο πολιτικό μας στίγμα και εξωστρέφεια και δράση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου".

Ο Μιχάλης Σαμπατακάκης μέλος του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: "Οι 22 "παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ" απέκτησαν βήμα για να κάνουν δηλώσεις χάρη στην απήχηση των αριστερών, ανανεωτικών ιδεών και τη δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΝ. Με μεγάλη έκπληξη είδα την εμπλοκή του έμπειρου Μανώλη Γλέζου σ’ αυτή τη θλιβερή ιστορία. Η επίθεσή τους μας υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρακμιακός χώρος αριστερισμού και συγκρούσεων. Το αίτημα να σιωπήσουν οι ιδέες της σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς βαθαίνει τον αυτοκαταστροφικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Η απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία τομή σήμερα για να αποκατασταθούν ανοιχτά, μπροστά στο λαό, οι αρχές, οι αξίες και η δημοκρατική λειτουργία που αρμόζει στην ανανεωτική αριστερά".Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Θόδωρος Μαργαρίτης σχολίασε τις εξελίξεις λέγοντας: "Η επίθεση στον Φ. Κουβέλη από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μια παλαιοκομμουνιστική νοοτροπία λειτουργίας πολιτικών σχημάτων που ευτυχώς ηττήθηκε κατά κράτος στην ιστορική εξέλιξη.
Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στον ίδιο τον ΣΥΝ και είναι θετικό ότι την απέρριψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τώρα πια είναι φανερό πόσο λάθος ήταν η σχετική φιλολογία περί διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγούσε αντικειμενικά σε εσωστρέφεια, ενώ τα σοβαρά προβλήματα είναι έξω από το κόμμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: