Αναγνώστες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο Κύρκος διαψεύδει τους «κύκλους»


Με μια γραπτή δήλωση που δημοσιοποίησε χθες, ο Λεωνίδας Κύρκος εμφανίστηκε να διαψεύδει όσα φέρονται να σχολίασαν «κύκλοι» που πρόσκεινται στον ίδιο, παρουσιάζοντας το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν έχω καμία κόντρα με τον πρόεδρο του Συνασπισμού. Οι πολιτικές μου θέσεις είναι γνωστές. Ποτέ στη ζωή μου δεν εκφράστηκα μέσω κύκλων», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή του ο Λεωνίδας Κύρκος. Επί της ουσίας ήθελε να διαψεύσει σχόλια που έκαναν πρόσωπα του στενού του κύκλου το απόγευμα της Παρασκευής και τον επικαλούνταν. Οι τελευταίοι αναρωτιούνταν «πώς είναι δυνατόν το 2010 η σύγχρονη Αριστερά, διά του στόματος ενός νέου σε ηλικία αρχηγού, να ποινικοποιεί, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και τους επιχειρηματίες που κλήθηκαν σε μια εκδήλωση με παρόντες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, υπουργούς και κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες προς τιμήν του κ. Κύρκου. Φαίνεται ότι ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς έχει περισσότερο φρέσκιες ιδέες από τον νέο σε ηλικία αρχηγό του ΣΥΝ».

Η «Ε» επικοινώνησε με τον Λεωνίδα Κύρκο, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της γραπτής δήλωσής του, αρνούμενος παράλληλα να υιοθετήσει το σχόλιο που έκαναν «κύκλοι» την περασμένη Παρασκευή. Είχε προηγηθεί κόντρα μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τόσο για το εάν έπρεπε ή όχι να προσκληθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο δείπνο της προηγούμενης Δευτέρας. Αποτέλεσμα της «μάχης» ήταν το σχόλιο των «κύκλων» και η γραπτή δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, από την οποία απαλείφθηκε μία φράση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κύρκος δήλωσε:

«Προφανώς και δεν με εκφράζουν τα όσα από το κεφάλι τους λένε οι διάφοροι κύκλοι ή οι διάφοροι "συνεργάτες"».


"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: