Αναγνώστες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΥΒΕΛΗ!!!



Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά και έχει ενιαία έκφραση στην εκπλήρωση του κοινοβουλευτικού της έργου. Παράγει πολιτική και ασκεί ουσιαστική μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνητικές επιλογές από θέσεις ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τα μέλη και οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εκφράζουν τις συλλογικές της αποφάσεις και χαίρουν της συλλογικής της εμπιστοσύνης στην άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Ανεξάρτητα από τις όποιες κριτικές στις διαφορετικές απόψεις, η Κ.Ο. δεν αποδέχεται ότι υπάρχει θέμα συζήτησης για την αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Η στοιχειώδης ευθύνη για τη διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, μας υπαγορεύει την ανάγκη να συνθέτουμε, να συζητάμε στα αρμόδια όργανα τις διαφορετικές απόψεις, συλλογικά να αποφασίζουμε και ενιαία να εφαρμόζουμε τις συλλογικές αποφάσεις.

Σε αυτή τη βάση η Κ.Ο., που θα συνεδριάσει από κοινού με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθούν όσα θέματα έχουν προκύψει και επισημαίνει την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο συμβόλαιο αλληλεγγύης και συνεννόησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τις πιο θετικές παραδόσεις του ενωτικού μας εγχειρήματος.

Τέλος, κάνει έκκληση σε όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθούν με ευθύνη σε αυτή την ανάγκη και απαίτηση του κόσμου της Αριστεράς και δηλώνει ότι σκοπεύει σε αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της

"Διαβάστε περισσότερα".
Θανάσης Λεβέντης: “Μωραίνει Κύριος…”
19/01/2010

Ο Θανάσης Λεβέντης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Ο Βουλευτής έχει, κατά το Σύνταγμα, πλήρη ελευθερία να διατυπώσει και να υποστηρίξει τις απόψεις του. Για ορισμένους νοσταλγούς άλλων εποχών η ελευθερία της άποψης θεωρείται απαγορευμένος καρπός που επισύρει την έκπτωση και την εκπαραθύρωση από τον Παράδεισο. Η Αριστερά έχει ταλανιστεί από παρόμοιες πρακτικές και, δυστυχώς, φαίνεται ότι η αποτοξίνωση από παρόμοια δηλητήρια δεν έχει ακόμα επιτελεσθεί και δεν έχει φτάσει σε όλα τα παρακλάδια της.

Έλεος σύντροφοι! Το να απαιτείτε τον αποκεφαλισμό του κοσμήματος της Αριστεράς και της πολιτικής ζωής, του κατεξοχήν Κοινοβουλευτικού, του Φώτη του Κουβέλη, δείχνει ότι “μωραίνει Κύριος…”

Γρηγόρης Ψαριανός: Κανείς από αυτούς δεν είναι εκλεγμένος
19/01/2010

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Η πρόταση αυτή είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση . Η πρόθεση των εμπνευστών είναι να προκαλέσουν σοβαρά έως και βαθειά ρήγματα στον ΣΥΝ.
Η στάση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή . Η επιλογή να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανείς από αυτούς που ζητούν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη δεν είναι εκλεγμένος από κανένα και πουθενά

Ν. Τσούκαλης: Ενέργεια ευθέως κατά του ΣΥΝ , της Κ.Ο. και του ΣΥΡΙΖΑ
19/01/2010

Ο Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Αχαΐας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η ενέργεια αυτή στρέφεται ευθέως κατά του ΣΥΝ , της Κ.Ο. και του ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαι βέβαιος ότι η Κ.Ο. καλύπτει με την απόλυτη εμπιστοσύνη της τον Φώτη Κουβέλη.

Δημ. Παπαδημούλης: Άμεση και σαφής απάντηση αρχών και ευθύνης σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση από την Κοιν. Ομάδα
19/01/2010

Ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πρόκειται για μια ενέργεια μονομερή και διχαστική. Κρίνει όχι μόνο τον Φώτη Κουβέλη, τις ιδέες του και την αγωνιστική του διαδρομή στην ανανεωτική αριστερά, αλλά και τον ΣΥΝ και την ενότητά του.

Αντιστρατεύεται ευθέως τις ομόφωνες αποφάσεις και τις συλλογικές λειτουργίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει άμεση και σαφή απάντηση αρχών και ευθύνης σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: