Αναγνώστες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στήριξη Φ. Κουβέλη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 3


Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ο κος Κουβέλης θίγεται με ένα τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές και όλο αυτό είναι διχαστικό.»
"Διαβάστε περισσότερα".
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
« Πως είδατε το κλίμα; Καλό πάντως δεν είναι…»
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:
« Δεν είναι καλό, γιατί χθες είχαμε μια επιστολή 23 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν περιορίστηκε όπως είχε δικαίωμα στην άσκηση κριτικής απόψεων, αλλά ζήτησε και με έναν αντιδεοντολογικό παράδοξο τρόπο την καρατόμηση του φορέα απόψεων με τις οποίες διαφωνεί, δηλαδή του Φώτη Κουβέλη. Αντί να κάνει αυτό που επιβάλλει σε έναν δημοκρατικό οργανισμό να ζητήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουμε από κοινού αυτή την κριτική. Σήμερα το συζητήσαμε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα η ΚΟ αποφάσισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντικατάστασης του Φώτη Κουβέλη από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, κανείς από τις 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την πρόταση των 23 για την αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη. Χρειάζεται σεβασμός της άλλης άποψης, σεβασμός της συλλογικότητας χρειάζεται αλληλεγγύη, δεν γίνεται με αιτήματα για καρατόμηση απόψεων μέσω προσώπων.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Στοχοποιούν τον Φώτη Κουβέλη υποστηρίζοντας, ότι με τις απόψεις που διατυπώνει εξυπηρετεί την κυβέρνηση.»
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Θίγεται με ένα τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές και όλο αυτό είναι διχαστικό. Όλοι μαζί είπαμε να κάνουμε μια πολιτική συμμαχία, αυτή προϋποθέτει για να είναι αποδοτική να μην δίνει την εικόνα μιας Βαβυλωνίας ή μιας λυκοφιλίας, τον σεβασμό στην άλλη άποψη, τη σύνθεση, τον διάλογο. Χωρίς αυτό, δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που υποσχέθηκε στους έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν. ΣΥΡΙΖΑ με γραμμή νοοτροπία κλίμα εναντίον του ΣΥΝ που είναι το 85-90% της συμμαχίας δεν μπορεί να υπάρξει. Να επιδιώξουμε έναν ανακαθορισμό των σχέσεων του ΣΥΝ με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία που να παράγει μια εικόνα πραγματικής συμμαχίας. Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε όταν έμαθε ότι ετοιμάζεται ερήμην του ΣΥΝ και του ίδιου αυτή η ανακοίνωση των 23 ένιωσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Διότι το θεώρησε αντιδεοντολογικό, κλείστηκε ραντεβού για σήμερα και αντί για το ραντεβού, έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης η οποία ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του Κουβέλη. Μακάρι να διαψευστώ ότι στόχος αυτής της χθεσινής ενέργειας δεν ήταν μόνο ο Φώτης Κουβέλης και οι ιδέες του αλλά είναι και ο ΣΥΝ και η συνοχή του και ο Αλέξης Τσίπρας.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μήπως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οριστικού διαζυγίου του ΣΥΝ με το ΣΥΡΙΖΑ;»
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι χώροι που πιστεύουν ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους με το ΣΥΝ και ότι έχουν άλλες απόψεις διαμετρικά αντίθετες, αντί να ταλαιπωρούμαστε ενδεχομένως να αναζητήσουνε άλλους δρόμους. Αλλά αυτό μόνο με τη μέθοδο της συζήτησης μπορεί να προκύψει.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτή η μάχη των χαρακωμάτων που έρχεται δε νομίζω ότι κάνει καλό ούτε σε σας ούτε και στην πολιτική…»
Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Θα συμφωνήσω. Εμείς χρωστάμε να μείνουμε απολύτως συνεπείς στο προγραμματικό και πολιτικό στίγμα που εκπέμψαμε πριν τις εκλογές. Και χρωστάμε εξωστρέφεια και δράση στα μεγάλα προβλήματα που οι πολίτες μας θέλουν να είμαστε παρόντες. Και όχι να κοιτάμε τον ομφαλό μας και όχι να υπάρχει μια εικόνα Βαβυλωνίας και εσωτερικών μαχαιρωμάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: