Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Παρών» θα ψηφίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ


Σε μια συμβιβαστική πρόταση κατέληξε χθες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μπροστά στον κίνδυνο ανοικτής διάσπασης. Ετσι οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν «παρών».
"Διαβάστε περισσότερα".
Ωστόσο η λύση αυτή, στην οποία κατέληξαν όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ΣΥΝ, πρέπει να εγκριθεί από την Κουμουνδούρου, στην οποία, όπως είναι γνωστό, οι απόψεις διαφέρουν. Στο τραπέζι της τρίωρης συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν επελέγη να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας και προκρίθηκε η πρόταση για «παρών» κατά την ψηφοφορία. Η λύση αυτή ήταν αποτέλεσμα της διάθεσης που εκφράστηκε για να «σταματήσει η εσωστρέφεια». Είναι νωπές ακόμη οι αντιπαραθέσεις με επίκεντρο δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλη υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κ. Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας και οι επιθέσεις εναντίον του, μέσω και του κειμένου των 23 μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, εντός της Κουμουνδούρου, τα «θερμά επεισόδια» για το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ πυροδοτούν εξελίξεις εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτείται πόλος- άλλοι μιλούν για νέα τάση- από στελέχη που προέρχονται από την Ανανεωτική Πτέρυγα (όπως ο κ. Γ. Μπαλάφας ) αλλά και στελέχη που κινούνται στις παρυφές τάσεων (και είναι κοντά στις απόψεις του προέδρου). Η κίνηση αναμένεται να εκφραστεί είτε με ένα κείμενο-πλατφόρμα είτε με κοινή στάση στην ΚΠΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να προτείνει δικό του υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οποιοδήποτε κόμμα δεν ψηφίζει τον Κ. Παπούλια. Η άρνηση να ψηφίσει κανείς Παπούλια για συμβολικούς λόγους είναι κενή αν δεν υπάρχει άλλος προτεινόμενος υπψήφιος.